eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Zorginspirator brengt jou op ideeën

Carrière

De Zorginspirator is een online platform voor mensen die werk willen maken van hun toekomst in de zorg. Vragen stellen kan tijdens het loopbaanspreekuur van de FNV.

Dit komt naar voren uit het interview dat Uitblinkers had met FNV-vakbondsbestuurder Ziekenhuizen Elise Merlijn. Ze laat weten dat de bond opkomt voor de collectieve belangen van medewerkers en daarnaast individuele medewerkers of groepen bijstaan.

Te hoge werkdruk

De hulp wordt verleend als de medewerkers in de problemen komen. Bij uitbesteding bijvoorbeeld of als de werkdruk te hoog is opgelopen. Ook bij conflicten op de werkvloer kan de bond in actie komen.

Vragen kun je stellen aan specialisten van de bond. Over de cao bijvoorbeeld. Daarnaast kan de bond je belastingformulier invullen en worden er trainingen en cursussen verzorgd.

Met elkaar

Elise Merlijn spreekt zorgmedewerkers toe.

Over de gestegen werkdruk in de zorg, zegt ze: “Daar proberen we wat aan te doen. Als medewerkers weggaan en niet vervangen worden, moeten de anderen harder lopen. Als die zich melden bij de bond gaan we met elkaar kijken of we daar wat aan kunnen doen. En wát we eraan kunnen doen.”

Het zou mooi zijn, voegt ze toe, dat de medewerker zelf de vakbondsconsulent opzoekt en dat ze samen een plan maken om de werkdruk te verminderen. Ze wijst op de werkdrukmeter die aan de hand van vragen inzicht geeft in de ervaren werkdruk.

Het interview met Elise Merlijn vind je vanaf pagina 14 in Uitblinkers 14. Klik hier voor de digitale uitgave.

Geplaatst in Tip
AM Fish