eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Horecamensen helpen de zorg

Stadscafé Simons

Op verschillende plaatsen in het land zijn horecamedewerkers, die door toedoen van corona geen werk hebben, aan de slag gegaan in de zorg. Ze helpen de bewoners bij eten en drinken en andere zaken, zo blijkt in woonzorgcentrum De Zonnekamp in Zelhem.

In het genoemde woonzorgcentrum zijn sinds 24 november medewerkers van Stadscafé Simons uit Doetinchem actief, meldt De Gelderlander. Zij assisteren bewoners bij het eten, doen spelletjes met ze, maken een wandeling of knopen een gesprek aan. Door de extra drukte in verband met corona komen de reguliere zorgmedewerkers hier minder of niet meer aan toe.

Zorggezellen

De horecamedewerkers die actief zijn in de zorg worden in Zelhem zorggezellen genoemd. De krant meldt dat Markenheem, de zorgorganisatie waartoe De Zonnekamp behoort, een plan ontwikkelde. Horecaondernemer Robby Welling, eigenaar van Stadscafé Simons, zag daar wel wat in en ging ermee aan de slag. Hij wil 30 medewerkers detacheren in verschillende zorginstellingen.

Markenheem betaalt een bijdrage per uur en de horecaondernemer maakt gebruik van steunmaatregelen van het rijk. De zorggezellen, die normaal gesproken in de horeca werken, krijgen de beschikking over instructiemateriaal.

AM Fish