eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

“Slecht eten goed voor financiën Britse ziekenhuizen”

Soyummy.com

Het serveren van matige tot slechte voeding wordt in het Verenigd Koninkrijk mogelijk expres gedaan ter wille van de financiën. Patiënten eten daardoor minder en dat verlaagt de kosten, meldt de culinaire site Soyummy.com.

Soyummy.com zet 16 feiten op een rij die betrekking hebben op het eten in ziekenhuizen in het Verenigd Koningrijk en de VS. Feiten die je eigenlijk niet wilt weten, aldus Olivia Harvey die het overzicht samenstelde.

De feiten zijn deels gebaseerd op een rapport van The Guardian dat stelde dat twee derde van het ziekenhuispersoneel in het VK het voedsel, dat man serveert, zelf niet wil eten. Het aanbod varieert van tonijnsandwiches tot kant-en-klaarmaaltijden. “Die maaltijden zijn in feite grijze pap.”

Kosten verlagen

The Guardian heeft laten weten dat Britse ziekenhuizen er misschien de voorkeur aan geven om slechte voeding te serveren. Dat zou namelijk betekenen dat minder patiënten het bestellen. Dat verlaagt de kosten.

Klagen mag en eisen stellen kan ook.

Bovendien gaan patiënten of hun familieleden dan eten kopen in de ziekenhuiswinkel. En dat is goed voor de omzet van het ziekenhuis, aldus Soyummy.

Niet getraind

Veel medewerkers, waaronder artsen en verpleegkundigen, geven aan dat ze niet professioneel getraind zijn op het gebied van voeding. Daardoor hebben ze er ook weinig verstand van, geven ze aan.

Patiënten kunnen wel eisen stellen op het gebied van voeding, zo blijkt uit het artikel. Ze kunnen vragen of de keuken hen alleen maaltijden op plantaardige basis serveert, zoals vegetarische hamburgers, rijst en bonen, of flinke porties geroosterde groenten.

Ziekenhuizen verschillen

Het onderzoek van The Guardian stamt uit 2015. De uitkomsten zijn nog steeds actueel, zo meldt Soyummy.com. Al gaan ze zeker niet op voor alle ziekenhuizen, aldus Olivia Harvey. “Elk ziekenhuis wordt op een andere manier gefinancierd en beheerd.”

AM Fish