eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Traktatie voor ruim 80 zorginstellingen

Vitam en VGZ

Medewerkers van ruim 80 zorginstellingen en 10 ziekenhuizen zijn getrakteerd op soep. Met dank aan cateraar Vitam en coöperatie VGZ.  

Het initiatief is een hart-onder- de riem-steker voor zorgmedewerkers die nog steeds zware tijden doormaken als gevolg van corona. Een ‘groot aantal’  Vitam-medewerkers heeft bekers soep uitgedeeld aan de medewerkers van meer dan 80 zorginstellingen en 10 ziekenhuizen.

De bekers met daarin bouillon en groenten.

Vanuit kraam

Vanuit een kraam buiten het pand boden de medewerkers de bekers soep aan. “Geen ongezonde oplosvariant, maar Vitam’s 4 uur verse soep. Bekers met daarin biologische bouillon en vers gesneden groenten, lekker en verantwoord!”

Er hoeft alleen warm water bijgeschonken te worden en klaar is de gezonde snack, meldt Vitam. Om toe te voegen dat ook de bekers verantwoord zijn. Gemaakt van duurzaam materiaal en herbruikbaar. “In totaal hebben we 6800 bekers soep uitgedeeld. Hiervoor is ongeveer 300 kilo soepgroenten gebruikt!”

Smoothies

Het is niet de eerste keer dat Vitam en VGZ zorgmedewerkers trakteren. In corona-tijd kwamen ze al twee keer eerder in actie voor het zorgpersoneel. De eerste keer werden er 15.000 smoothies uitgedeeld, de tweede keer ging het om 40.000 energierepen.

AM Fish