eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Dinesh Kesharie zweert bij persoonlijke aandacht

Reportage Uitblinkers 14

Persoonlijke aandacht geven aan patiënten is superbelangrijk, zegt Dinesh Kesharie, voedingsassistent in OLVG Oost. Hij doet zijn verhaal in Uitblinkers 14.

“Een beetje aanspraak doet al veel bij de mensen”, zegt hij. Maar doe niet zomaar wat. “Meen ook wat je zegt, luister naar hun antwoorden, geef de mensen echte aandacht. Dat voelen ze en dat waarderen ze. En dat verdienen ze ook.”

Meer patiënten

Hij laat weten dat het aantal patiënten is toegenomen en daarmee ook de werkdruk. Maar Kesharie komt qua tijd niet in de problemen, zegt hij. “Je bent zelf in charge, je kunt je eigen tijd indelen. De ene keer geef je de ene patiënt meer aandacht, de andere keer de ander. Als je het maar goed verdeelt.”

Passie

Kesharie werkte 15 jaar bij een bank en besloot begin 2018 voedingsassistent te worden. Daar ligt zijn passie. Daarom ruilde hij de bankwereld in voor OLVG Oost. Nadat Kesharie was uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek in het genoemde ziekenhuis, voelde hij zich de koning te rijk. “Voor mijn gevoel had ik de loterij gewonnen.” Kesharie werd aangenomen.

Onder de kop “Ik heb de mooiste baan ter wereld” tref je in Uitblinkers 14 een reportage aan over Dinesh Kesharie.    

AM Fish