eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Bedden raken gevuld

Verpleeghuizen

Lege bedden in verpleeghuizen in Gelderland beginnen weer vol te raken. Mensen zijn minder bang dat de huizen als gevolg van corona weer op slot moeten.

Dit meldt De Gelderlander. Het dagblad deed een rondgang langs verpleeghuizen in Gelderland. Dat de huizen weer voller worden heeft niet alleen te maken met het gestegen vertrouwen maar ook met het feit dat bezoekers weer welkom zijn. Ook de positievere coronacijfers spelen een rol.

De bezettingsgraad was ten opzichte van begin dit jaar met vier procent teruggelopen, zo blijkt uit cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit. Er waren eind mei ruim 5800 plaatsen vrij in de verzorgingshuizen.

Bedden vrijhouden

De krant stel vast dat een aantal verpleeghuizen bedden vrijhoudt om besmette ouderen afgezonderd te kunnen verzorgen. Dit met het oog op een mogelijke tweede coronagolf. Zorgorganisaties kopen overigens zelf coronatesten in om minder afhankelijk te zijn van de testlocaties van de GGD.

Het voordeel is dat je in het geval van een besmetting ook mensen die met de betreffende persoon in aanraking zijn geweest, kunt testen. “Ook als ze geen klachten hebben”, aldus een medewerker van branchevereniging Actiz.

AM Fish