eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Excursie bij Van Gelder groente en fruit

Programma WijGastvrij

WijGastvrij organiseert dit jaar workshops nieuwe stijl en diverse Kijkjes in de Keuken. Het eerste Kijkje in de Keuken is op 27 maart Van Gelder groente en fruit in Ridderkerk.  

De excursie – van 10.00 tot 13.00 uur in het Experience Center van Van Gelder – staat in het teken trends op het gebied van groenten, fruit en aardappelen. Welke kant gaat het op? En hoe kan de zorg daarop inspelen?

Van Gelder omschrijft zichzelf als ‘dé place to be voor groenten-liefhebbend Nederland’. Verder daarover: ‘Op een boeiende en leuke manier krijgt iedereen een unieke beleving en kan er genoten worden van gezonde gerechten.’ 

De deelnemers aan het Kijkje in de Keuken bezoeken de demoruimte inclusief de bijhorende keuken. En iedere bezoeker gaat verrijkt met kennis en ideeën naar huis, belooft Van Gelder. ‘Eén ding staat vast, wie naar buiten loopt is geïnspireerd en weet wat er nog meer mogelijk is met groente & fruit.’

Andere activiteiten

Een ander Kijkje in de Keuken is bij Hoeve Biesland in Delfgauw. Dit vindt plaats op maandag 22 april. Het is een biologische, agrarische onderneming die regionaal levert. Hier zijn 90 mensen werkzaam: 5 eigenaren, 35 medewerkers en 50 hulpboeren (vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt).

Op woensdag 22 mei zijn er interactieve workshops bij ROC Nieuwegein. Deze staan in het teken het teken van verleiden en verrassen. Proeven en een minimarkt maken onderdeel uit van het programma dat WijGastvrij in samenwerking met SiR Goodwill organiseert. 

In de tweede helft van het jaar bezoekt WijGastvrij binnen het kader van Kijkje in de Keuken twee innovatieve voedingsconcepten in de zorg. Ook zijn er andere interactieve workshops. Informatie over de activiteiten, die nu zijn gepland, vind je hier.

AM Fish