WijGastvrij ging het afgelopen kwartaal twee keer het land in. Op 27 maart werd een Kijkje in de Keuken gewijd aan het hypermoderne bedrijf van Van Gelder groente & fruit te Ridderkerk. Op 22 april was men te gast bij Hoeve Biesland in Delfgauw.
Tijdens het eerstegnoemde uitstapje bleek dat de vraag naar vleesvervangers groeit. Het gaat onder meer om burgers, gehaktballetjes, schnitzels en vis, allemaal op vegetarische basis met een laag zoutgehalte. Want ze moeten niet alleen lekker zijn, maar ook gezond.
Het tweede Kijkje in de Keuken was bij Hoeve Biesland. Gelegen in het buitengebied van Delfgauw, een groot biologisch bedrijf dat ook aan de zorg levert.
Hoeve Biesland beschikt over stallen, landerijen, zorgboerderij, winkel, webshop, slagerij, bakkerij en andere units. Geen doorsnee boerenbedrijf dus. En dat maakte deze excursie interessant.
Reportages van deze beide Kijkjes in de Keuken tref je aan vanaf pagina 12 en pagina 44 in Uitblinkers 30.