eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Satellietkeuken in plaats van centrale productiekeuken

Antonius Sneek

Geen centrale productiekeuken meer, maar een satellietkeuken en afdelingskeukens waar ze maaltijden op maat bereiden. Dat is de nieuwe opzet van Antonius met locaties in onder andere Sneek en Emmeloord.  

De centrale keuken in het ziekenhuis te Sneek verliest voor een deel haar functie. Hier worden alleen nog speciale eiwitverrijkte gerechten bereid. Distrivers gaat componenten en maaltijden leveren. 

Men bereidt de aangepaste maaltijden, zo meldt Antonius, in een satellietkeuken. Het gaat om voeding die is agestemd op diëten of aandoeningen. Denk ook aan maaltijden voor mensen met slik- of kauwproblemen, een pijnlijke keel of smaakverlies.

Sneller herstel

Daarnaast verzorgt de satellietkeuken sauzen, toetjes en rauwkost. “Het eten van een gezonde en lekkere maaltijd draagt bij aan een sneller herstel en het voorkomen van ziekte.”

Antonius laat weten dat een bevlogen team al jaren voeding op maat inzet voor het verbeteren van gezondheid van de patiënt. Zo zorgt ‘smaaksturing’ ervoor dat patiënten en cliënten met een veranderde smaak weer smaakvol kunnen eten.

Regenereren

In de nieuwe opzet vragen voedingsassistenten aan de patiënten wat zij willen eten, ze registreren de wensen.  Vervolgens worden de maaltijden in de afdelingskeukens bezorgd. Daar worden ze geregenereerd en geportioneerd.

AM Fish