eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Versbereid verdrijft magnetron

Geen magnetronmaaltijden meer, maar versbereid eten, hoog in eiwitten, laag in zout. De snackbar verdween. Combisteamers en andere kookapparatuur kwamen in de plaats van magnetrons.

Koks deden hun intrede in het restaurant en Willem de Boer/Van Hoeckel verzorgt de maaltijden voor de 220 patiënten, die langdurig in Nieuw Unicum te Zandvoord verblijven. Het merendeel eet drie keer per dag een maaltijd en daarnaast tussendoortjes. Voor anderen die niet zo veel in een keer kunnen verwerken, zijn er meerdere eetmomenten. Zes keer per dag bijvoorbeeld een hapje.

Het nieuwe concept kreeg de naam Uniek. De invoering ervan vergde veel van de medewerkers en de bewoners, maar na twee jaar staat er iets. In het kader van de rubriek Kijkje in de Keuken was WijGastvrij er op 5 maart te gast.

Lees de reportage vanaf pagina 27 in Uitblinkers 34.

AM Fish