eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Vijf top 5’s wegens vijfjarig bestaan

Jubileum Uitblinkers

Uitblinkers en WijGastvrij bestaan vijf jaar. Vandaag en morgen wordt het jubileumnummer, Uitblinkers 20, bezorgd bij de lezers. Daarin vijf top 5’s vanwege het vijfjarig bestaan.

De top 5’s hebben betrekking op de inhoud van de uitgaven van Uitblinkers. Er zijn top 5’s van uitglijders, van quotes, van gastheren/ gastvrouwen, van aanjagers en van smaakmakers. Wie of wat dat zijn, lees je in Uitblinkers 20 vanaf pagina 34.

Voormalig stewardess

Verder in dit jubileumnummer aandacht voor voormalig stewardess Michèle Uni. Zij verruilde het luchtruim voor de zorg. “Na een aantal maanden vrijwilligerswerk te hebben gedaan wilde ik hier niet meer weg. En zij wilden me niet meer kwijt.”

Waar de een haar intrede doet in de zorg neemt de ander afscheid. Opleider Nelleke Meinders-Kooi van BGP is bezig aan haar laatste klus. Maar ze doet daar niet sentimenteel over. “Het is tijd voor een andere manier van opleiden.”

Smaakwinst

Een andere reportage die de aandacht trekt, heeft betrekking op Smaakcentrum Allesvoordesmaeck in Grave. Chef gastro-engineering Wilko Lichteveld zet uiteen hoe hij erin slaag om mensen die hun smaak verloren weer met smaak te laten eten. Smaakwinst dus. Ad Kocken (91) en Ursulita tromp (87) kunnen dankzij deze aanpak weer met smaak eten, vertellen ze.

Verder een special over duurzaamheid – Zo maak je het menu groener – en een interview met Sanne Veldkamp over haar onderzoek naar het nut van bewegen voor ouderen met een psychogeriatrische aandoening binnen het verpleeghuis.

Zoals altijd aandacht voor opmerkelijke zaken zoals een drijvende melkveehouderij, zorgen om zorgmedewerkers en onze vaste columnisten waarvan er één zegt: “Zet de patiënt op 2!”

Uitblinkers kan ook digitaal worden gelezen. Alle uitgaves vind je terug onder ‘Magazine’ op Uitblinkersindezorg.nl.     
 

AM Fish