eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

WijGastvrij organiseert excursie in LUMC

WijGastvrij heeft een excursie georganiseerd in de keuken van het LUMC (Leiden University Medical  Center). Deze staat gepland voor woensdag 28 september.

In de keuken zijn vijftien dieetkoks actief die maaltijden bereiden voor 425 patiënten. Het zelf bereiden gaat ver in deze keuken. Zelfs taarten en gebakjes worden door de eigen koks gebakken. Van eigen deeg, zelf gerold.  

Er wordt ontkoppeld gekookt: koken, terugkoelen en de volgende dag of een dag of later in regenereerwagens aan de patiënten serveren. Elly Baak hoofd voeding in het LUMC, zal een rondleiding door de vele afdelingen van de keuken verzorgen.

Het LUMC ging drie jaar geleden op drie afdelingen van start met het serveren van eiwitrijke gerechtjes op zes eetmomenten. Sinds begin juli zijn daar drie afdelingen bijgekomen.

De eiwitrijke gerechtjes moeten eraan bijdragen dat patiënten – vooral degenen die slecht eten – voldoende eiwitten tot zich nemen. Uit een reeks onderzoeken is gebleken dat eiwitten in combinatie met bewegen bijdragen aan het herstel. Daarom zijn ze zo belangrijk.

Het programma


09.00 tot 09.30 ontvangst.

09.30 tot 10.30 uur
LUMC in het algemeen.
Presentatie over eten en drinken in het LUMC, van de basis tot aan specifieke voeding.
De uitgangspunten gezonde voeding in het concept PUUR.
Aansluiting bij de Alliantie Voeding in de Zorg.

10.30 tot 11.30 uur
Rondgang productieproces keuken LUMC.
Uitleg over het concept PUUR en de ontwikkeling binnen het keukenteam.

Lunchmoment, proeverij PUUR en samenvatten van bezoek.
Gelegenheid tot stellen van vragen.

Voor deze bijeenkomst geld dat er maximaal 24 deelnemers kunnen inschrijven. Niet meer dan twee per deelnemende organisatie. Inschrijven is mogelijk op het onderdeel Evenementen op de site van WijGastvrij.

AM Fish