eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Zó trek je jongeren van 18 tot 26 over de streep

Symposium arbeidsmarkt

Hoe krijgt de zorg jongeren van 18 tot 26 jaar, ofwel generatie Z, binnen als medewerker of manager? En hoe houd je ze vast? Die vragen staan centraal tijdens het minisymposium Arbeidsmarkt dat WijGastvrij op 7 december samen met Van Hoeckel organiseert.

De bijeenkomst zal tips en suggesties opleveren waarmee de zorg aan de slag kan. De zorg zal bijvoorbeeld beter zichtbaar moeten zijn en moeten inspelen op de zaken die deze groep belangrijk vindt.

Keynotespreker is Martijn van Rossum van The New Crew, een arbeidsbemiddelingsbedrijf. Hij geeft  aan hoe de zorg in kan spelen op de ‘waarden’ en behoeften van generatie Z.

Z-ters willen weten waaróm het werk dat ze doen zinvol is.

Deze generatie hecht waarde aan betekenisvol werk, duurzaamheid, openheid voor wat betreft salaris en carrièrekansen en zeggenschap en flexibiliteit. Z-ters willen weten waaróm het werk dat ze doen zinvol is. Ze stellen prijs op vacatures die concrete informatie bevatten en ze willen snel geïnformeerd worden.

Deze en andere tips worden tijdens het minisymposium ter sprake gebracht. Een voorproefje kun je lezen in Uitblinkers 24 dat vanaf 22 november verschijnt. In een interview laten Anouk Van Ravestein en Martijn van Rossum van The New Crew weten hoe de zorg de jongeren kan binnenhalen en vasthouden.

Het symposium vindt op 7 december plaats in Veghel in het ZIN-lab van Sligro. De inloop is vanaf 11.30 uur, lunch is inbegrepen. Er is plaats van maximaal 50 belangstellenden. De aftrap van het symposium, waar naast Martijn van Rossum, andere deskundigen het woord voeren, is om 13.00 uur. Voor informatie en aanmelden ga naar www.wijgastvrij.nl/evenementen.      

AM Fish