eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Buitentoilet voor chauffeurs die bezorgen

Respect

Ze gaan buiten toiletunits plaatsen ten behoeve van chauffeurs die producten, waaronder maaltijden, bezorgen, maar vanwege corona niet naar binnen kunnen. Dit is van de maatregelen van Respect wonen, zorg, welzijn in Den Haag en Scheveningen.

De maaltijden die de chauffeurs – van Huuskes in dit geval – bezorgen, worden buiten geplaatst. Even het reguliere toilet bezoeken is er voor de chauffeurs niet meer bij. En handen wassen? Ook dat kunnen dat chauffeurs niet doen binnen de muren van de instelling. Ook daarvoor worden buiten voorzieningen getroffen.

Geen besmetting

De toegang tot de huizen van Respect is voor mensen die daar niet per se moeten zijn gesloten, zoals overal in de zorg. Om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. “Tot nu toe is er bij ons  geen corona geconstateerd”, aldus Paul Hoogmoed, projectleider vastgoed en services bij Respect en bestuurslid van WijGastvrij. “Mocht er toch besmetting optreden dan weten we hoe te handelen. De plannen van aanpak liggen klaar.”

Familieleden en mantelzorgers kunnen spullen – denk daarbij ook aan de was – voor de bewoners droppen in een speciale container, ook buiten. Een bezoek aan het zorgrestaurant zit er uiteraard ook niet in. Gesloten. De medewerkers daarvan worden ingezet voor andere klussen.

Crisisteam

Een Corona-crisisteam houdt zich bij Respect bezig met de coördinatie van alle corona gerelateerde maatregelen. Via de mail worden managers en medewerkers op de hoogte gehouden.

Daar waar nodig plaatste de technische dienst spatschermen. De mogelijke overdracht van bacteriën en ziektekiemen wordt daarmee tegengegaan.

Geplaatst in Tip
AM Fish