eten, drinken & gastvrijheid
Wij Gast Vrij

Zorgrobot SARA houdt eenzame ouderen gezelschap

Maand gratis

Zorgrobot SARA komt eenzame ouderen op verzoek gratis een maandje gezelschap houden in de zorginstelling waar zij leven. Meer dan 100 instellingen hebben zich gemeld voor deze actie van SARA Robotics in Eindhoven.   

Het bedrijf speelt in op de noden van ouderen die noodgedwongen beperkt contact met familie en vrienden hebben als gevolg van Covid-19.  Daarnaast dient de robot ter ondersteuning en ontlasting van verzorgers en mantelzorgers, meldt het bedrijf.

Liedjes zingen

Ouderen kunnen samen met SARA luisteren naar verhalen, liedjes zingen en in beweging blijven. Daarnaast kun je met behulp van de robot videobellen.

Sara (l) amuseert en zorgt voor beweging.

Belangstellenden kunnen zich melden, aldus een woordvoerster van SARA-Robotics, al is het nu wel vakantietijd en zal de introductie daardoor wat later plaatsvinden.

Ambassadeurs

Het is noodzakelijk dat er in de betreffende instellingen ambassadeurs zijn die met SARA aan de slag willen. “Er zullen wel wat aanpassingen gedaan moeten worden en daar komt het nodige bij kijken. We verstrekken daar graag informatie over.”

Klik hier om SARA in actie te zien en de mening van mevrouw Meyers te vernemen.   

Geplaatst in Tip
AM Fish